Professionele ondergrondse hennepkwekerij opgerold

dinsdag 7 juli 2015

Walsoorden - Dinsdagmorgen is in een kelder van een vrijstaande woning aan de Kalverdijk een grote professionele hennepkwekerij aangetroffen.

De kwekerij werd rond 09.45 uur ontdekt. Agenten kwamen deze op het spoor naeen tip. In de woning werd de 55-jarige eigenaar van het pand aangehouden. Deman woont in Rotterdam. Hij is voor verder onderzoek naar hetpolitiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar hij is ingesloten.Dinsdagmiddag kreeg hij te horen dat hij langer vast blijft zitten.

De kwekerij werkte als een soort fabriek en bestond uit vier kweekruimten,namelijk een met stekjes, daarna een ruimte die gebruikt werd om de planten teverpotten. Vervolgens werden de planten in de derde ruimte verder opgekweekt.Tot slot kwamen ze in een ruimte waar ze oogstrijp werden gemaakt.

Ook bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. Een medewerker vanelektriciteitsbedrijfDelta stelde vast dat buitenom de meter stroom werdafgenomen. Nadat de stroom was uitgeschakeld, heeft de politie in overleg met deofficier van Justitie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerdruimingsbedrijf. Het bleek te gaan om 750 planten en stekken. De politievermoedtdat in de woning vaker hennep is geteeld. Verder heeftDelta hetvermoeden dat sinds enkele jaren enkele honderdduizenden kilowattuur stroom isgestolen. Dit wordt verder onderzocht. Delta doet aangifte vanwege de diefstalvan de stroom.

De overheid wil door een hardere aanpak van de wietteelt ook de zogenaamde'ondermijning' van de samenleving tegengaan. Ondermijning houdt in dat crimineelgeld opgenomen wordt in het 'normale' leven, bijvoorbeeld door met drugsgeldvastgoed te kopen.

Omdat de overheid regels en wetten maakt waar iedereen zich aan dient tehouden. Het is ten nadelen van ons allemaal wanneer er mensen zijn die dit nietdoen. We betalen bijvoorbeeld allemaal netjes belasting en ontvangen legaal onsinkomen, criminelen doen dit niet altijd. Ten koste van anderen verwerven zijgewin met hun criminele activiteiten. Ze houden er soms ten onrechte een luxelevensstijl op na en misbruiken hiervoor belastinggeld.

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit?Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld MisdaadAnoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Walsoorden | 112 alarmeringen Walsoorden | Goedkoop Tanken in Walsoorden | Supermarkten in Walsoorden | Weerbericht Walsoorden