Autodieven maken gebruik van carlock jammer

zaterdag 23 augustus 2014

Kloosterzande - Dieven hebben in de nacht van 19 op 20 augustus in tenminste zeven auto's ingebroken. Dat gebeurde aan het Churchillhof en de Lange Nieuwstraat. Vermoedelijk gebeurde dat met behulp van een zogenaamde carlock jammer, want braaksporen waren er niet.

Een zogeheten carlock jammer wordt in de omgeving geplaatst,waarmee de inbrekers het signaal van de centrale deurvergrendeling onderbrekenen vervolgens geluidloos deuren van auto?s kunnen openen. Zonder problemen wordtdaarna de buit eruit gehaald. De eigenaar van het voertuig heeft het nakijken.Want wegens het ontbreken van inbraaksporen keren verzekeraars de schade nietuit.

Controleer uw auto

Met een carlock jammer is het mogelijk om onder anderetelefoonsignalen en signalen van autosleutels onderbreken. Dergelijke apparatuuris dan ook verboden. Het vervelende is, dat niet aan te tonen valt of deeigenaars hun deuren vergaten af te sluiten of dat het verdwijnen van hunspullen het gevolg is van een inbraak met een carlock jammer. Wees er dus alertop dat als u uw auto op afstand afsluit deze ook daadwerkelijk op slot staat.

bron: politie.nl | Categorie: overlast-vandalisme


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Walsoorden | 112 alarmeringen Walsoorden | Goedkoop Tanken in Walsoorden | Supermarkten in Walsoorden | Weerbericht Walsoorden